کد خبر: ۱۲۰۹۲
۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۰:۰۰
حفظ نام معابر، حفظ خاطرات مردم است

حفظ نام معابر، حفظ خاطرات مردم است

سیدمهدی مرجانی می‌گوید: اینجا از قدیم دریادل بود و این قسمت هم ته‌پل‌محله. یک بازارچه محلی اینجا بود؛ همین جایی که الان کوچه شهیدجاویدی ۶ است. جای این پله‌ها کوچه بود که شیب داشت.

سیدمهدی مرجانی از سال ۱۳۵۷ در ته‌پل‌محله زندگی می‌کند. مرجانی دبیر کانون بهداشت منطقه ثامن و عضو شورای اجتماعی محله بالاخیابان است و درباره اتفاقات پیرامونش بی‌تفاوت نیست.

او یکی از مخالفان سرسخت تغییر نام معابر است و با افسوس می‌گوید: اینجا از قدیم دریادل بود و این قسمت هم ته‌پل‌محله. با تغییر نام معابر، هویت اهالی قدیمی محله را از خاطره‌ها پاک می‌کنند. زمانی که صحبت از تغییر نام ته‌پل‌محله شد، من خودم را تا شورای شهر رساندم و مخالفتم را اعلام کردم؛ هرچند همه‌چیز خراب شده است و خبری از خانه‌ها و مغازه‌ها نیست. مثلا اینجا که من ایستاده‌ام، یک حمام بود که همان زمان‌ها هم مخروبه بود.

 

حفظ نام معابر، حفظ خاطرات مردم

یک بازارچه محلی اینجا بود؛ همین جایی که الان کوچه شهیدجاویدی ۶ است. جای این پله‌ها کوچه بود که شیب داشت. نبش کوچه، خانه مداح مشهور، آقای عبدالقادری بود و بعد هم خانه آقای بختیاری. این حسین‌آقای جعفرزاده هم تاریخ شفاهی محله است که همه قدیمی‌ها را می‌شناسد.

 

حفظ نام معابر، حفظ خاطرات مردم

اینجا که الان تیرآهن‌ها ریخته شده‌است، مسجد قدیم امام‌صادق (ع) بود که بیشتر اهالی برای نماز می‌آمدند. در مناسبت‌ها هم برنامه‌های خوبی برگزار می‌شد. البته ما اهل بجستان هستیم و بیشتر به هیئت بجستانی‌ها در شیرازی ۱۹ می‌رویم که از سال ۱۳۵۳ تأسیس شده است.

 

حفظ نام معابر، حفظ خاطرات مردم

تکیه علی‌اکبری‌ها روبه‌روی کوچه چدنی‌ها، مرکز بازارچه بود. نجاری، لباس‌فروشی، عطاری و چند مغازه دیگر که می‌رفت تا سر نبش. عطاری آقای کشمیری از این کشو‌های قدیمی داشت. قهوه‌ای‌رنگ بود و انواع دارو‌های گیاهی را داشت. مشکلات اهالی محله را درمان می‌کرد، ولی برای کار‌های مهم‌تر حواله می‌داد به آق‌علی عطار.

 

* این گزارش پنج‌شنبه ۲۵ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۴ در شماره ۵۹۱ شهرآرامحله منطقه ثامن چاپ شده است.

ارسال نظر
آوا و نمــــــای شهر
03:44